Makrelfiskeri i Randers Fjord

Makrelfiskeri i Randers Fjord

Makrelfiskeri i Randers Fjord er både sjovt og spændende. Man kan fange makrel fra båd, såvel som fra land. Nogle steder er det lettere, at fange dem fra land end andre og det er netop de fiskepladser denne artikel handler om.

Uanset om man er fluefisker eller spinnefisker, så kan der fanges makrel fra land eller under vadefiskeri fra disse fiskepladser…

Makrelfiskeriet i Randers Fjord, er klart mest givende i sensommeren.

Stenrevet

Stenrevet ligger lige op og ned ad sejlrenden. Man kan kaste ud til den fra land, men man kan også vade ud og få adgang til mere af den.

Der er dage hvor makrellerne får småfiskene til at springe i overfladen, så det “koger” af fisk, Nogen gange tæt under land, især henunder aften. Under de dage kan man sagtens bruge fluestangen, men spinnestangen giver længere kast og derfor også generelt flere fisk, uanset tidspunkt.

Randers Fjord Camping-strækningen

Igen en fiskeplads, som ligger tæt op ad sejlrenden. Her skal der ofte længere kast til, ud over den dybe sejlrende, før man får makrel på krogen. Men nogle aftenener, kommer de ind og jager i det lavere vand. Der har fluefiskeren også har en chance.

Makrelfiskeriet på denne fiskeplads, giver ofte ikke mange makrel, da de typisk trækker fobi pladsen forholdsvis hurtigt. Det betyder at man typisk får én makrel hist og her.

Se denne video, hvor et par makrel er fanget på denne fiskeplads: Campingstrækningen…

Udbyhøj Nord Havn – stenmolen

Makrelfiskeri i Randers Fjord fra stenmolen ved Udbyhøj Nord, er ofte ret godt. Stenmolen, som på sin vis markerer vestsiden af havnen, kan man gå ud på og fiske fra. Der er ofte en del makrel at fange, når der kastes ud over sejlrenden.

Her er det absolut en fordel at bruge spinnestangen.

Udbyhøj Syd og Sækken

De steder på vej fra færgelejet og udad mod Sækken, hvor man kommer tæt på sejlrenden, er det til at fange makrel. Det gælder også de første 100 meter fra færgelejet, hvor man kan vade ud og nå sejlrenden derfra.

Det sker ikke så tit, at makrel-stimerne kommer ind over lavt vand på denne fiskeplads. Så at fiske over det dybe er en nødvendighed.

Spinnefiskeren har alle fordele her.

Makrelfiskeri i Randers Fjord – fiskegrej/endegrej

Blink i flere farver kan være effektive til makrelfiskeri i Randers Fjord, men… De der er hvide og røde, sølvfarvede og hvide eller dem i ren sølvfarve, giver ofte flest makrel.

Kun fra Udbyhøj Nord – Stenmolen, kan det betale sig at fiske med makrelforfang. Det samme gælder naturligvis, når der fiskes fra båd. Læs mere om makrelfiskeri fra båd her: Småbådsfiskeri…

En spinnestang fra 5-10 fod kan bruges. De korte kan bruges når der fiskes med et blink og de lange, når et forfang bruges.

Som fluefisker får man flest makrel med streamere i sølv, kobber og til tider orange/gul. Længere fluestænger, gerne fra klasse 4-6, er at foretrække. Brug intermediate de dage hvor makrellerne ikke viser sig i overfladen, og flydeline de dage hvor de gør.

God fornøjelse med makrelfiskeriet i Randers Fjord

/Jari


Læs om fluefiskeri efter havørreder i Randers Fjord her: Fluefiskeri…