Lystfiskeri i Randers Fjord fra flydering

Lystfiskeri i Randers Fjord fra flydering.

Lystfiskeri i Randers Fjord fra flydering er nemt og til at styre. Man skal dog vælge at fiske fra flyderingen i områder, hvor strømmen ikke bliver for stærk under ebbe og flod.

Uanset hvor man fisker med flyderingen i fjorden, er det en god idé at medbringe et lille anker. Det er ikke kun strømmen som flytter en fra det område man vil fiske i. Også vinden har indflydelse…
Find et område hvor ankeret kan smides i noget tang. Smides det over et sandet område bliver man flyttet – selv med et større anker på bunden.
En kniv skal man have med når man bruger et anker. Nogle steder kan det sætte sig så godt fast i f.eks. én eller flere sten, at man ikke får det fri. Her skal ankertovet/rebet skæres over.

I den indre del af fjorden kan man fange både gedder, havørreder, laks, sandart, aborrer, skaller og ål m.m. via. brugen af en flydering. Længere ude er der i sommersæsonen både mulighed for multer, makrel, havørreder, laks og hornfisk m.m. At fange sild fra flyderingen kan naturligvis også lade sig gøre, men at bruge et sildeforfang eller makrelforfang for den sags skyld, er ikke forsvarligt eller sikkert.

Der er flere måder at komme rundt i fjorden på til vands. Kajak, pontonbåd, jolle og båd m.m. Uanset hvilket transportmiddel man vælger, skal man altid være opmærksom på den kraftige strøm i Randers Fjord. En anden ting man skal være opmærksom på er de store skibe, som hver dag sejler igennem fjorden. I nogle områder af fjorden kan de suge vandet væk fra de lavvandede dele og efterfølgende sende store bølger tilbage ind over samme område. Som en mindre tsunami.

Lystfiskeri i Randers Fjord fra flydering – fiskepladser

Gedder og aborrer
Hele området ved Dronningborg Bredning samt i Grund fjord, er fremragende til lystfiskeri fra flydering. Flere stille områder er at finde og de er nemme at komme til. Fiskeriet efter gedder og aborrer er i top de to nævnte steder.

Sæt flyderingen i ved Dronningborg Bredning her: Rampe…
Sæt flyderingen i ved Grund Fjord her: Rampe…

Havørreder m.m.
Fra Mellerup og hen til helårsfredningen ved Tvede Å, kan man fiske ganske sikkert efter havørreder. Her er et lavvandet område, hvor ørrederne godt kan lide at være og hvor man kan ligge et godt stykke fra sejlrenden.

Strækningen efter kanaløen på sydsiden, er også et ganske glimrende område til lystfiskeri fra flydering i Randers Fjord.

Møllegrund på nordsiden er fremragende til fangst af havørreder, men kan under lavvande være for lavvandet til flyderingen. Besøg derfor fiskepladsen under højvande. Læs mere om den her: Møllegrund…

Jeg kunne nævne flere fiskepladser, men lige når det kommer til fiskeri fra flyderingen, er strømmen ofte for kraftig i områderne. Derfor anbefaler jeg at man vadefisker eller bruger noget at sejle i med motor i stedet.
Man kan leje en jolle, hvis man ønsker at affiske fiskepladserne i Randers Fjord fra vandsiden her: Jolleudlejning…

Der er nok ingen tvivl om, at med en kajak kommer man hurtigere fra a til b. Men alt er generelt lettere at styre når der fiskes fra en flydering. Det gælder både håndtering af fisk, sikkerheden i vandet under fiskeriet og stabiliteten generelt i ustadigt vejr.

Er man en smule tosset kan man fiske fra en oppustelig kajak i Randers Fjord. De ting man skal have med til den form for lystfiskeri, er på sin vis de samme, som man bør medbringe sig i sin flydering. Læs mere her: Actionfyldt geddefiskeri fra oppustelig kajak…
Se også denne gedde blive fanget ved Dronningborg Bredning i Randers Fjord fra oppustelig kajak. Fiskevideo…
Gedden havde være noget lettere at styre, havde den været kroget via. lystfiskeri fra flydering.

Rigtig god fornøjelse.

Jari – Lystfiskeri Randers Fjord.