Lystfiskeri efter hornfisk

Lystfiskeri efter hornfisk i Randers Fjord

Lystfiskeri efter hornfisk i Randers Fjord, kan gøres til en fælles familie-oplevelse, som alle kan være med til. Hornfiskene kan både røges, grilles og steges – både på panden og i ovnen. Og så er de nemme at fange…

Hornfiskene kommer til Randers Fjord fra ca. april/maj. Typisk afhænger ankomsten af sildenes ankomst, samt hvor tidligt sommeren starter. Nogle år er der allerede fra begyndelsen af maj en god sommertemperatur. De år ankommer flere hornfisk ofte allerede i april, nogle år endda før.

Fangstmetoderne er mange. Nogle kan alle være med til, andre kræver lidt øvelse.

Sådan kan hornfiskene i Randers Fjord fanges…

Lystfiskeri efter hornfisk i Randers Fjord kan foregå på mange måder. Fra havne, fra båd, fiskekajak, pontonbåd, fra fjordbredden, vadende i vaders og fra flydering. Men fangstmetoderne er de samme, uanset hvorfra man vælger at fiske.

En prop, en enkeltkrog eller trekrog og et stykke sild, er en af metoderne. Krogen, uanset variant, må ikke være for stor. Næbbet på hornfisken er hårdt, og selve munden er lille. Med mindre eller små kroge, kan man fange flere hornfisk.
Man kan også bruge tobis, brislingestykker og rejer m.m.

Blink og kystwoblere er også effektive. Gerne varianter som ligner sild eller eksempelvis tobis. Dog hugger hornfiskene stort set på alt, samt alle farver.

Fluefiskeri efter hornfisk er også en mulighed. Og en ret sjov en af slagsen. De er stærke og derfor også sjove at fange på en blød fluestang.
Læs mere om fluefiskeri i fjorden her: Fluefiskeri i Randers Fjord…

Til at fange hornfisk i Randers Fjord, kan man også bruge et bombardaflåd og en flue. Her er der ingen regler for, hvilke fluer der er bedst. Uanset om de er lavet til put and take, kystfiskeri eller til åen. Hornfiskene skelner ikke imellem, til hvilket sted fluen er lavet. Det samme gælder for havørreden.

Læs mere om de fangstmetoder og de agn, som man kan bruge til at fange de velsmagende hornfisk her: Fangstmetoder…

Lystfiskeri efter hornfisk i Randers Fjord – regler

Når det kommer til lystfiskeri efter hornfisk i Randers Fjord, er der på sin vis ikke nogen regler. Der er intet mindstemål på dem og heller ingen fredningsperioder.

Alligevel, er det en god idé, at fiske efter dem på en ordentlig måde. De lange og tynde fisk er hugvillige langt det meste af tiden, så det er derfor ikke nødvendigt, at forsøge at kroge dem i siden eller andre steder på kroppen. Det er desværre set en del gange før på landsplan, også i Randers Fjord.

Derudover bør man ikke tage flere med hjem end man kan spise.

Afliv horfiskene hurtigt når de skal med hjem, så de ikke lider unødigt.

Rigtig god tur.

Jari