Gammeldyb

Lystfiskeri ved Gammeldyb.

Gammeldyb er en meget kendt fiskeplads i Randers Fjord. Multerne er at finde langs diget helt inde, havørrederne og hornfiskene er overalt i området.

Denne fiskeplads er på sin vis nem at vadefiske i, men nogle steder er bunden ret blød og man skal derfor passe på med, hvornår man vadefisker samt hvor man går. Er der forhøjet vandstand og bølger, er det ikke anbefalelsesværdigt at besøge fiskepladsen.

Havørrederne kan fanges om foråret, sommeren igennem og om efteråret. Man skal huske totalfredningen af havørrederne om vinteren. Læs mere om den her: Regler for havørredfiskeri i Randers Fjord…

Ved denne fiskeplads i Randers Fjord, er der parkering lige ved begyndelsen af pladsen, samt et bord/bænkesæt hvor madpakken kan nydes. Inde ved havnen, ca. 1oo meter fra parkeringspladsen, kan man sidde inde og spise – skulle vejret vise sig fra en vådere eller mere blæsende side.

Vand og bundforhold

Gammeldyb – fiskepladsen, starter fra havnen ved Udbyhøj Nord på østsiden og fortsætter ud til Mellem Polde, ca. 700-800 meter mod øst.

Den dybe tidevands-rende, som følger hele strækningen, kaldes Gammeldyb. Men fiskepladsen er mere end bare renden. Små og store muslingebanker, mindre render, tangpletter og en mørkere bund, udgør også denne fabelagtige og spændende fiskeplads.

Vandet er oftest klart, men kan grumse til efter langvarige og store regnbyger, samt i kraftig østenvind.

Vanddybden ligger gennemsnitligt på 60-70 cm og ikke mere, hvis Gammeldyb ikke medregnes. Havørrederne er ofte at finde i og omkring renden, samt over eller omkring hver en tangplet i området. Selv i vand ned til kun 20 cm. i dybden.

Denne fiskeplads egner sig både til fluefiskeri og spinnefiskeri.

Fiskearter ved Gammeldyb

Man kan fange havørreder her i hele sæsonen. Fiskepladsen er ikke hverken bedre eller dårligere fiskemæssigt, når det kommer til tid på dagen. Man kan fange ligeså mange havørreder ved Gammeldyb om morgenen, som man kan midt på dagen og om aftenen. Uanset årstid.
Her er ingen fredningsbælter.

Hornfisk er der mange af i sommersæsonen. Men de velsmagende og flotte hornfisk, ankommer allerede i april/maj. Hornfiskene kan fanges fra morgen til aften. Læs mere om disse fisk i fjorden her: Lystfiskeri efter hornfisk i Randers Fjord…

Multen ankommer allerede i maj måned til Gammeldyb. De kan typisk findes langs diget mod nord. Typisk er de at finde ca. fra midten, imellem havnen og Mellem Polde, og lidt efter og udfor polden.

Der er også en del skrubber på fiskepladsen, men de er ikke nemme at fiske efter her. Med mindre man fisker aktivt henover bunden, vadende i vaders. Der er dog en del planter og muslinger på fiskepladsen, så det bliver aldrig helt nemt.

Parkering

Man kan, som tidligere nævnt, parkere lige i begyndelsen af denne fiskeplads. Skulle parkeringspladsen være fyldt, kan man parkere på den store grusbelagte parkeringsplads 70 meter derfra.

Parkér her: Udbyhøj Nord…

Rigtig god fornøjelse.

Jari


Udbyhøj Havn, lige ved siden af denne fiskeplads, byder også på spændende lystfiskeri. Læs mere om den her: Udbyhøj Lystbådehavn…