Den bedste makrelplads i Randers Fjord

Udbyhøj Lystbådehavn er den bedste makrelplads i Randers Fjord.

Den bedste makrelplads i Randers Fjord, hvor makrellerne kan fanges fra land, er Udbyhøj Lystbådehavn. Den andenbedste er Stenrevet. Nummer tre er Randers Fjord Campingstrækningen. Og nummer fire starter fra Udbyhøj Syd og derfra ud til den store muslingebanke ved den anden røde bøje fra havnen.

Det er sjældent rigtig godt at fange makrel fra land i Randers Fjord. Mest på grund af strømmen. Strømmen bevirker at makrelstimerne hurtigere forsvinder fra et sted til et andet end ellers. I perioden imellem ebbe og flod, hvor strømmen står stille, er chancen for fangst af mange makrel størst fra land.

Uanset hvornår man vælger at fiske efter makrel i Randers Fjord, så er Udbyhøj Lystbådehavn det bedste sted at gøre det fra. Lystfiskeriet efter dem er kun godt fra den vestlige mole. Den lange stenmole som går helt ud til ind/udsejlingen af havnen.
Vandet er for lavt udfor den østlige del af havnen.

Molen er markeret her: Vestmolen…

Den bedste makrelplads i Randers Fjord – fangstmetoder

Fra stenene som udgør vestmolen er vandet dybt. Især langs den yderste del. Kaster man langt kan man nå en smule ud i sejlrenden. Nogle dage er makrellerne at fange tæt op ad molen, men oftest fanges de længere ude.

Brug gerne blink fra 25-30 gram. Tilføjer man et makrelforfang så man kan fange flere ad gangen, er det en god idé at medbringe en balje eller spand, så makrellerne ikke falder ned imellem stenene.

Fisk dybt, med mindre makrellerne ses jage i overfladen som de nogengange gør.

Der er ingen tvivl om, at fiskeriet efter makrel i Randers Fjord er bedst fra båd eller jolle. Men nogle dage kan man også fange en del fra denne fiskeplads.

Fang makrellerne fra ca. midt i juni og frem til sidst i august. Sæsonen kan dog svinge en del…

God fornøjelse.

Jari P. – Lystfiskeri Randers Fjord.


Læs om stenrevet her: Stenrevet…