Lystfiskeri efter fladfisk i Randers Fjord

Lystfiskeri efter fladfisk i Randers Fjord

Lystfiskeri efter fladfisk i Randers Fjord, er muligt flere steder. Der er hovedsageligt tale om fiskeri efter de velsmagende skrubber.

Fiskeriet kan både foregå fra land og fra båd i fjorden.

Selvom der er flest skrubber, hænder det også at både pighvarren og slethvarren, er at finde og fange i Randers Fjord. Der er en del pighvarrer langs strækningen, fra Udbyhøj Syd og ud til Sækken om sommeren. Typisk inde i det helt lave vand, tæt under land.

Skrubberne er overalt i fjorden, året rundt.

Sådan fanger man fladfiskene i Randers Fjord

Almindelige forfang med 2 kroge og et lod kan bruges. Blink, som fiskes tæt over bunden, prop og regnorm, samt fladfiske-forfang designet til at fiske aktivt. Her kastes ud, og i stedet for at bare vente på fladfiskene, som man gøre med et almindeligt forfang, trækker man det henover bunden. Her kræves ren sandbund. Forfangene designet til dette aktive fiskeri, har spinnerblade og farverrige perler m.m.

Fladfiskene, uanset hvilke, er alle rovfisk. De trigges ofte af bevægelse. Derfor er det at fiske aktivt oftest mest effektivt. På den måde får man også afsøgt mere sand og fundet flere fladfisk.

Brug regnorm, sandorm, fiskestykker eller børsteorm i jagten på fladfiskene i Randers Fjord.

Lystfiskeri efter fladfisk i Randers Fjord – regler

Som det ser ud pt. – Anno 2021/2022. Er der ingen mindstemål på fladfiskene i fjorden. Læs evt. mere om mindstemål m.m. her: Mindstemål og fredningstider…

Som lystfisker skal man altid behandle fiskene ordentligt. Eksempelvis når fanget. Afliv fladfiskene hurtigt og ordentligt, så de ikke lider unødigt. Skal man genudsætte en fladfisk, skal det gerne gøres hurtigt. Derudover er det vigtigt at have en krogløser, så man let og uden at skade fisken, kan afkroge og sætte den ud igen.

Under sommerhalvåret er fladfiskene tykkest. Men skrubberne er ofte også fuldfede om vinteren.

Alle lystfiskere fra 18 år og op til 65 år, skal have Statens Fisketegn for at fiske i Randers Fjord.

Rigtig god fornøjelse.

Jari


Læs om hvor du kan leje en jolle, til dit lystfiskeri efter fladfisk i Randers Fjord her: Lej en jolle ved Randers Fjord…